emmmagustafsson.blogg.se

Fullt ös

Publicerad 2015-03-30 21:06:53 i Allmänt,

Medvetslös...
 
Nu har B1 somnat och älsklingen gick på en promenad och tog med sig hunden och B2 så jag blev helt ensam hemma. Efter en heldag med massa kusinbus och härliga skratt är jag nu helt slut som artist, jag har nog förbränt enorma mängder kalorier idag av att bara ha full fokus på Olivia och hennes kusin som sprang som galningar fram och tillbaka genom hela lägenheten. Haha, barn är bäst! <3
Efter en massa bus åt vi lite mat (hamburgare) och till efterrätt så serverade vi våran goda toscakaka som var mycket uppskattad av alla! :)
Nu ska jag invänta min älskling för att 22.00 är det dags att kolla på Erik och Mackan!

Toscakaka (LCHF)

Publicerad 2015-03-30 14:50:50 i Allmänt, LCHF, Recept,

Till formen:

  • Till att smörja formen: smör eller margarin, fast eller flytande

Toscakaka:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl sukrin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mandelmjöl + 0,5 dl cocosmjöl (eller 2 dl mandelmjöl)
  • 1,25 dl mjölk

Toscaglasyr:

  • 100 g mandelspån
  • 100 g smör
  • 0,5 dl sukrin
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk mjölk
Gör så här:

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med (Obs: viktigt!) löstagbar kant. Sätt på ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och sukrin, gärna med elvisp, till en vit smet. Vispa ner bakpulvret.

Häll på mjöl, mjölk och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet. (Obs: Om smöret fortfarande är varmt tänk på att du snabbt måste in med smeten i ugnen eftersom värmen sätter igång bakpulvrets effekt.)

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Under tiden gör du toscaglasyren. Börja med den direkt för den måste vara klar inom 25 minuter.

Toscaglasyr:

Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter. Höj eventuellt värmen något och rör om under tiden glasyren blir varmare och börjar tjockna. (Det är viktigt att man håller koll på detta och inte har plattan på för hög värme för då kommer det bli bränt, så gå inte ifrån glasyren utan håll koll och rör om i den sakta och om du märker att det börjar fastna på botten, ta av kastrullen från plattan och sänk värmen, rör om ordentligt i kastrullen och ställ tillbaka på plattan efter en stund.) När det börjar bubbla lite i toscasmeten så låt det komma lite bubblor under 1-2 minuter under sakta omrörning och sedan är toscasmeten klar.

Förhoppningsvis har nu kakan varit inne i ugnen mellan 20-25 minuter, men om det är tid kvar så sänk plattan till det lägsta, (tag ev bort kastrullen en stund) och sluta inte att röra om och hålla koll på toscaglasyren så den inte bränns vid.

Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren. Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan (i mitten av ugnen) och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.

Ta ut kakan och låt den svalna några minuter. Lossa därefter kakan från formen och lägg den på galler. Låt kakan svalna med toscaglasyren upp och lägg gärna formen ovanpå och/eller en bakhandduk.

 

Denna kakan är helt underbart god! Mums <3

Måndag 30/3 - 15

Publicerad 2015-03-30 12:12:00 i Allmänt, Barn & familj,

Jaha, ännu en ny vecka och jag har ingen aning om hur tiden kan gå så otroligt fort! Min lilla skrutta blev ju en månad i onsdags och det känns som om det var igår vi kom hem från förlossningen..
Det är väl bara att inse att barnen blir äldre men inte jag ;)
 
Idag har det inte hänt särskilt mycket förutom att jag städat iordning i köket och ska snart sätta fart med alla andra hushållssysslor som behövs göras.
Min äldsta dotter frågade mig förut om hon skulle få träffa sin kusin idag med för det går ju faktiskt att leka i flera dagar :D Så vi ska väl försöka ordna en kusindejt idag med, men det är bara kul att dom vill leka så mycket! Det är ju bara ca 10 veckor mellan dom så det är ju perfekt! :)
 
Igår när jag var på Bergvik så sov B2 så sött i vagnen men så fort vi träffat på pappsen så vaknade hon och ville äta så de var bara att sätta sig i en av resturangerna och mata henne, men det har varit sån hysteri kring att amma offentligt att jag knappt ville göra det någonstans bland folk men jag upplevde inte snea blickar utan folk log åt mig när dom såg två ben som stack ut under en filt som jag hängt över axeln och bröstet! Sen när jag var inne på HM så vaknade hon igen och vill äta så jag tog med mig mina 3 linnen till provrummet och satte mig där och matade henne, så det var riktigt spännande igår och se hur många som störde sig på offentlig amning men jag märkte inte av någonting av det (inte ens när jag tryckte mig före i provrummet för att få de största provrummet). Jag tror att folk egentligen inte stör sig på att kvinnor matar sina barn offentligt, dom gör det bara för att skapa rubriker! 
Nåväl..
Jag tyckte inte att det fanns särskilt mycket att shoppa igår, vilket är synd då jag hade fått sambons kort att betala med ;) (men det ska jag allt ta ikapp någon annan dag, haha) Men jag hittade 3 linnen som var vanliga (ett flerfärgat, ett vitt och ett rosa) och dom går ändå att amma i utan att behöva dra upp hela linnet och visa degmagen för allt och allt, vilket är rätt bra då jag har en liten skrutt som hänger i bröstet hela dagarna! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela